Projektek

FÉMGER KFT. kapacitásbővítő beruházása

FÉMGER KFT. kapacitásbővítő beruházása

Kedvezményezett neve: FÉMGER Fémipari Termékgyártó, Tervező, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság


Projekt címe: FÉMGER KFT. kapacitásbővítő beruházása


Szerződött támogatás összege: 49.934.764 Ft vissza nem térítendő és 99.869.528 Ft visszatérítendő (hitel)


Támogatás mértéke: 29,97%


Projekt tényleges befejezési dátuma: 2020.10.16.


Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00309


Projekt tartalmának bemutatása:


A projekt keretében fertődi telephelyünkön egy csarnoképületet és egy SOPRONCRANE fémipari gépsort helyeztünk üzembe. A SOPRONCRANE fémipari gépsor alkalmas nagyméretű acélszerkezetek, szekrénytartók stb. megmunkálására, napelemes tartórendszerek egyedi sorozat-gyártott tartószerkezeteinek gyártására. A fémipari gépsor része a daruk, további gépegységei a hegesztőtraktorok és hegesztő áramforrások. A projekt megvalósulásával rendkívül sokféle termék gyártására lettünk képesek. A projekt révén, a gyártási kapacitás mellett kutatás-fejlesztési projektben tudtunk részt venni. Továbbá új piacok nyíltak meg előttünk, megújuló energetikai cégek számára nagyobb mértékben tudunk beszállítani. Hosszú távon képesek lettünk volumenben is többet termelni, hatékonyságunk növekedett, munkatársaink számára biztos egzisztenciát teremtettünk/tartottunk fenn. Javult a termékminőségünk, és tehermentesült a jelenlegi üzem is. Az IPAR 4.0 megoldás beszerelése miatt javult a biztonság és termelékenység is az üzem területén.
MIOCÉN PROJEKT

MIOCÉN PROJEKT

Kedvezményezett neve: FÉMGER Fémipari Termékgyártó, Tervező, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.


Projekt címe: MIOCÉN kisléptékű kőzetjövesztő bányászati adapter prototípusának fejlesztése


Szerződött támogatás összege: 78.707.205 Ft


Támogatás mértéke: 57,83%


Projekt kezdete: 2017.06.01.


Projekt befejezés: 2019.12.31.


Projekt azonosító: GINOP-2.1.7-15-2016-00463


Projekt tartalmának bemutatása:


A támogatási kérelem szakmai tartalma: a tervezett új technológia két fő gépegységre bontható szét. Az egyik a jövesztést végző kőzet-láncfűrész egység kombinálva egy előtolást és forgatást végző hidraulika hengerekből, valamint hidraulikus forgatóegységből álló művel. Az adapter ezen része képes a réselést elvégezni három oldalról a fejtési frontra merőlegesen. A kőzet-láncfűrész felépítése olyan egyedileg gyártott elemeket tartalmaz, mint például a láncot alkotó fogak melyek meghatározott, egyedi sorrendben következnek a láncon, és 7-8 foganként ismétlődő láncsort alkotnak, speciálisan a kőzetminőségre kifejlesztve. Külön méretezendő a láncot hordozó vezetőlap, melynél figyelembe kell venni a működés során fellépő súrlódás csökkentését elősegítendő kenőrendszer kialakítását. A vezetőlap kialakítása során figyelembe kell venni a fokozott igénybevételt, és szükséges az elemek kivitelezésénél a nagy kopásállóságú fém alkatrészek gyártása. A másik fő gépegység, a réselés közben az első fő gépegység megtámasztását és merevítését hivatott szolgálni, valamint jövesztett tömb stabilitását és kiemelését végzi egy tárgyasztallal, amin a frontra merőleges irányban speciális ötvözetből készült, kopásálló keményfém lapokon történik tömbök csúsztatása, több olyan moduláris elemmel kiegészítve, mely a bányászati felhasználás során erős igénybevételnek kopásnak vannak kitéve. Az ilyen cserélhető alkatrészek elkészítése szintén speciálisan ötvözött, termodinamikai hengerléssel előállított acélanyagokkal történik. A multifunkcionális rakodógép projektben történő felhasználása során, specifikusan erre a gépcsaládra történik az adapter fejlesztése, valamint a prototípus tesztelése elkerülhetetlen a fejlesztés időtartama alatt. A tesztelés során tanulmányozásra kerül a gép, adapter-használat során keletkező statikus és dinamikus igénybevétele, akár szélsőséges esetekben is, a pontosabb műszaki paraméterek meghatározása végett. Ebből következik, hogy a tesztelések során a prototípus működését biztosító gépegység (JCB 540-170 teleszkópos multifunkcionális rakodógép) erős amortizációs folyamatnak lesz kitéve a fejlesztés során. A projekt nemzetközi jelentőséggel bír, mivel a megvalósításra tervezett mészkőbányászati tömbmozgató adapter jelenleg az általunk tervezettnél csak jelentősen nagyobb kivitelben, óriási kőtömbök mozgatására érhető el a piacon. A MIOCÉN-adapter képes lesz 1 x 1 x 1 méteres kőzettömbök kibillentésére és mozgatására, normál bányaüzemben működő hazai és külföldi mészkőbányákban is. A projekt megvalósítása során kifejezett cél piacképes, sorozatgyártásra alkalmas, üzletileg értéket képviselő mészkőbányászati adapter-prototípus létrehozása.
Projekt tábla

GOP-2.1.1-11/M - FÉMGER Kft. technológiafejlesztése projekt

A projekt keretén belül a Fémger Kft. eszköz- és szoftverbeszerzési céllal nyújtott be pályázatot. A támogatói döntés dátuma 2013.01.27 volt. A projekt tervezett megvalósításának kezdete 2013.01.01. volt, melynek tényleges időpontja 2013.03.27.-e lett. A projekt fizikai megvalósítását 2013.12.31-re terveztük, azonban a kedvező beszerzési, szállítási lehetőségeknek sikerült a projektet 2013.08.26-án fizikailag befejezni.


A projekt megvalósítása során megvásárlásra került Garboli NOK 150 áthatáscsiszoló gép, CEA Matrix 250 AC/DC hegesztőgép, HILTI fúróállvány DD-ST 150-U CTL, DCB-S 560 Félautomata kétoszlopos szalagfűrész, HILTI Gyémánt fúrókészülék DD 150-U 230 V valamint a ZEVS RX Basic szoftver a cég tevékenységi körének megfelelően került felhasználásra. A beszerzett eszközök teljesen újak, a hazai és Európai Uniós előírásoknak történő megfelelést a gépek Minőségi tanúsítványa igazolja. Üzembe helyezése a cég pályázatban feltüntetett telephelyén (Fertőd Hrsz 724/57) történt.


A projekt segítségével beszerzett szoftvereknek, eszközöknek egy részének segítségével (ZEVS RX Basic szoftver, Durma DCB-S 560, Garboli NOK 150, CEA Matrix 250 AC/DC) jelentősen növekszik a cég termelési kapacitása, ennek köszönhetően több megrendelést tud teljesíteni és mindezeket rövidebb határidőkkel. Az eszközök másik részének segítségével (HILTI DD-ST 150-U CTL, HILTI DD 150-U 230V) szélesebb termék- és szolgáltatáspalettát tud a vállalkozás nyújtani, mely a cég hosszútávú gazdasági stabilitását és munkahelymegtartó erejét is szolgálja.


A beruházás megvalósítása során a projekt nyilvánosságot, a vállalt kommunikációs tevékenységekkel biztosítottuk.


Projekt adatai: http://terkepter.palyazat.gov.hu/
Sajtóközlemény

2020.03.31

Sajtóközlemény: FÉMGER KFT. kapacitásbővítő beruházása

A FÉMGER Kft. együttműködve több szakmai partnerrel, sikeresen pályázott a Széchenyi 2020 „GINOP- Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében GINOP-1.2.3-8.3.4-16” program keretében gyártási kapacitásbővítő beruházásra. Az elnyert támogatási összeg 49,94 mió Ft, az elnyert kedvezményes hitel 99,87 mió Ft.


A projekt keretében fertődi telephelyünkön egy csarnoképületet és egy SOPRONCRANE fémipari gépsort helyeztünk üzembe. A SOPRONCRANE fémipari gépsor alkalmas nagyméretű acélszerkezetek, szekrénytartók stb. megmunkálására, napelemes tartórendszerek egyedi sorozat-gyártott tartószerkezeteinek gyártására. A fémipari gépsor része a daruk, további gépegységei a hegesztőtraktorok és hegesztő áramforrások. A projekt megvalósulásával rendkívül sokféle termék gyártására lettünk képesek. A projekt révén, a gyártási kapacitás mellett kutatás-fejlesztési projektben tudtunk részt venni. Továbbá új piacok nyíltak meg előttünk, megújuló energetikai cégek számára nagyobb mértékben tudunk beszállítani. Hosszú távon képesek lettünk volumenben is többet termelni, hatékonyságunk növekedett, munkatársaink számára biztos egzisztenciát teremtettünk/tartottunk fenn. Javult a termékminőségünk, és tehermentesült a jelenlegi üzem is.


A projekt eredményeként 9 fő munkatársunk munkahelyét tudtuk biztosítani, továbbá árbevételünket is stabilizáltuk, növelni tudtuk.A projektről bővebb információt a www.femger.hu oldalon olvashatnak.
További információ kérhető:
Fülöp Tamás ügyvezető
Elérhetőség: +36207733520; femger@femger.hu


Sajtóközlemény letöltése
Megoldás

Kiemelt

Terménytároló (21 m x 72 m) Terménytároló (21 m x 72 m) Terménytároló (21 m x 72 m) Terménytároló (21 m x 72 m)
2011 bővebben »

összes referencia »

PARTNEREK

© 2024 | FéMGER

Feki Webstudio @ 2012 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás